drentjethessa.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Thessa fan 't Suydevelt


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
November 2005, Thessa mag naar huis!

Photobucket - Video and Image Hosting

 
THESSA
Geboren op 22 september 2005

9 maanden banner

Je bent bezoeker nr.Hit Counter
Hit Counter
 
 
 
 
Laat je huisdier gratis registreren op internet bij:!
 
 
Laatste artikelen
Thessa is van 2005, maar in de vroege jaren '60 zou ze er zó uit hebben gezien:
 
my pimped pic!
Lees meer...   (2 reacties)
Even een geintje tussendoor...
 
 

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com
Subscribe to Cosmopolitan Magazine at a 63% discount!

Lees meer...   (5 reacties)
Het is hier een hele tijd stil geweest... Er is ook een hoop gebeurd sinds mijn laatste logje. Ik ben eind oktober met mijn moeder een weekje naar Portugal geweest. Daar hebben we genoten van Lissabon, lekker weer, fijn hotel. Maar... in die week kregen we ook ineens te horen dat mijn vader "meteen" moest verhuizen naar het verpleeghuis waar hij op de wachtlijst stond.
Dat was niet zo makkelijk te organiseren vanuit Lissabon, vandaar dat mijn jongste broer dit op zich genomen heeft. Al met al een moeilijke periode, en inmiddels zit mijn vader er al weer 7 weken. Mijn moeder gaat half januari verhuizen naar een huurflat hier in de buurt. Voor haar zijn het ook hele drukke en emotionele tijden en ik probeer haar natuurlijk te helpen waar ik kan.
 
Daarnaast had ik het reuze druk met diverse opdrachten en kwam het er maar niet van om hier mijn neus te laten zien, of tenminste eens wat op te schrijven.
 
Maar nu is het kerstvakantie, het is volop winter en ik ben eindelijk weer eens aan het fotograferen geslagen!
Sinds begin december heb ik een nieuwe pc met Office 2007. Ik moet nog erg wennen en mis nog wat programma's waar ik met mijn vorige pc zó mee aan de slag kon.
 
Vóórdat ik weer wat meer kunstige frutsels kan laten zien, wil ik iedereen in elk geval namens ons allemaal hele fijne kerstdagen toewensen, een bruisende oudejaarsavond en natuurlijk een gezond, creatief en positief 2008!
 
Groetjes van Marleen, en ook Thessa is al helemaal in de stemming!
 
 
 
 
 
Lees meer...   (5 reacties)
In mijn logje hieronder link ik naar twee filmpjes bij Photobucket. De kwaliteit is echter niet geweldig, vandaar dat ik ook met YouTube aan de slag ben gegaan.
Hier zijn ze nog een keer, hopelijk van betere kwaliteit!
 
Lees meer...
We keken er al weken naar uit; onze afspraak met Mary (en Fosko) en Sonja (en Kyra), deze keer in Epe. De vorige keer kon Thessa helaas niet mee omdat ze mank liep, maar nu konden we samen genieten van een dagje uit! Thessa en ik reden om 10 uur van huis en na een kleine omweg in Epe Centrum arriveerden we bij Mary en Fosko. Sonja en Kyra waren er al en de honden gingen gelijk in de grote achtertuin aan het racen.
Spannende achtertuin ook, want er waren konijnen en kippen! Vooral Kyra was hier erg van gecharmeerd. Fosko en Thessa gingen meer in elkaar op.
 
Mmmmm.... konijnen en kippen... dat ruikt lekker hier!
 
Met zijn drietjes op één foto, een unicum!
 
Ik ben een jàchthond... kom maar met die konijnen en kippen...
 
Wij konden rustig genieten van een kopje koffie / thee met een stukje speculaastaart. De honden bleven buiten en kwamen zo nu en dan met modderpoten even tegen het raam kijken wat wij toch allemaal aan het doen waren. Daarna renden ze weer snel de tuin in want er viel nog zoveel achter elkaar aan te rennen en lekkere luchtjes op te snuiven!
 
Mary trakteerde ons op een uitgebreide lunch, waarna we met twee auto's naar het Kievitsveld zijn gereden. Daar mochten de honden los en hebben we een wandeling rondom het water gemaakt. Wat een paradijs voor honden is het daar. Het viel duidelijk op dat Kyra het grootste jachtinstinct heeft van de drie Drenten. Zij ging gewoon haar eigen gang, bleef rustig een kwartier onzichtbaar in de struiken, op een enkele witte flits na zodat je nog enig idee had waar ze uithing. Er zaten daar vast allemaal spannende dingen; muizen, konijnen, vogels...
Fosko en Thessa bleven meer bij elkaar, speelden samen en ook met de overige honden die daar los liepen.
 
 
 
Sonja, Mary en ik hadden zodoende gespreksstof genoeg (niet dat we daar ooit om verlegen zitten hoor  ), en al met al zijn we toch dik een uur buiten geweest. Op een gegeven moment kwam Kyra met een herenonderbroek aanzetten. Ik zal hem niet in detail beschrijven, maar laten we het erop houden dat hij niet echt schoon was  !
 
 
Met zo'n onderbroek kan je natuurlijk een prima trek-spelletje spelen, dus Fosko en Thessa waren er gelijk weer druk mee. Met speelse grommetjes vanuit de kelen hebben ze zich er goed mee vermaakt. En wij maar filmen en fotograferen! Ondertussen bleef Kyra de bosjes doorstruinen naar van alles en nog wat.
 
Daarna werd het tijd om de honden weer in de auto's te laden en richting Mary te gaan. Sonja en Kyra namen afscheid om de files vóór te blijven. Fosko en Thessa bleven nog even spelen in de achtertuin (onvermoeibaar, die beesten...) en Mary en ik dronken nog een glaasje fris. Inmiddels kwamen de kids uit school, dus dat was nog net op de valreep even kennismaken. Om kwart voor 4 reden Thessa en ik richting huis en iets over half 5 lag Thessa weer op haar kussen, helemaal uitgeput en voldaan. Ze lag in de auto trouwens al vóór de snelweg te slapen!
's Avonds is ze alleen voor d'r eten van het kussen af gekomen, en voor een plasje na het eten. De rest van de avond hebben we haar niet meer gehoord (hooguit snurken, en wiebelen met d'r pootjes want zo'n dagje moet je in je dromen wèl nog even lekker verwerken natuurlijk).
Lees meer...   (2 reacties)
Ik bof toch maar! Vanmorgen ben ik met mijn vrouwtje naar de hei in Bussum geweest, zij op de fiets, ik ernaast hollend. Aldaar heerlijk los gerend en gespeeld met Joey, een zwarte labrador van 10 maanden. We zijn elkaar al vaker tegengekomen en ik houd wel van die jonge kerels! Die willen tenminste met je spelen!
 
Na mijn ochtendslaapje (het vrouwtje was in d'r eentje op pad naar de nieuwe flat van 'oma' om te stofzuigen en toezicht te houden terwijl de toiletverhoging en armsteunen in de badkamer werden geplaatst), mocht ik ineens mee in de auto... Spannend... waar zouden we nu weer heengaan?
 
Nou, dat was nog eens een verrassing, Gabber bleek in de auto achter ons te zitten en we kwamen elkaar dus tegen bij het Almeerderstrand! Jippie... dáár kan je tenminste racen!
Gelukkig had mijn vrouwtje haar camera mee, en Gabber en ik wilden best poseren. Nou ja... we staan natuurlijk nooit een seconde stil samen, maar daar weet mijn vrouwtje wel raad mee.
 
Gabber en ik hebben ons heerlijk kunnen uitleven. Onze vrouwtjes sjokten in eigen tempo achter ons aan, lekker kletsend en ouwehoerend (daar zijn ze hartstikke goed in, ha ha ha!).
 
Genieten jullie maar fijn mee van de foto's!
 
Doei, waf, hap, lik...
Thessa
 
Héé, Gab... ruik jij wat ik ruik?
 
Pak me dan... als je kan...!
 
... Je kan me toch niet krijgen, of eigenlijk wel dus!
 
Ik ga het water wel in hoor, alleen niet zo diep!
 
En zo word ik dus altijd toch hartstikke nat!  Dank je wel, Gabbie!
 
Gabbies vrouwtje heeft zo'n spannend blauw doosje... ik kan niet eens blijven zitten!
 
Daarna werd het tijd om naar huis te gaan... (had nog lang niet gehoeven van mij hoor, maar de vrouwtjes vonden het welletjes).
Maar, je hoort mij niet klagen hoor... sterker nog... als je goed luistert hoor je me nu waarschijnlijk snurken. Want je wordt er wèl moe van, twee keer zo'n fijn uitje op één dag!
 
Ik sluit af met de speelfilm van vandaag:
 
 
 
Truste!
Lees meer...   (3 reacties)
Het is vandaag 22 september, dus Thessa is jarig vandaag! Ze is nu 2 jaar 'oud'.
 
 
Ze heeft vanmorgen weer fijn met Alvard kunnen spelen, die we tegenkwamen tijdens de ochtendwandeling. Daarna kreeg ze een nieuw piep-speeltje... daar is ze altijd gek op, en ook een lekkere snack stond vandaag op het programma!
 
Haar grote vriend Gabber is vandaag ook jarig. Hij is ook twee jaar geworden. Vanaf hier al vast ook onze felicitaties!
 
Ik heb het de laatste tijd erg druk en heb weinig tijd om hier de laatste belevenissen te vermelden, maar Thessa's verjaardag kon ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
 
Tot later!
Marleen
Lees meer...   (7 reacties)
Vanmiddag kwamen we Alvard de Leonberger en zijn vrouwtje tegen. Thessa en hij hebben lekker door het gras gerend en gespeeld. Wij hadden wel zin in een kopje koffie dus zijn we met de honden in de tuin gaan zitten.
Alvard en Thessa zijn dikke maatjes. Ze kregen allebei een lekkere dikke kauwstaaf, maar Alvard vond het maar niks dat Thessa haar eigen bot had... hij wilde hem steeds afpakken. Thessa vindt alles best, maar uiteindelijk hebben we haar bot zo lang maar even op tafel gelegd. Toen Alvard zijn bot helemaal op had, werd het tijd voor een flinke stoeipartij. Prachtig... zoals die twee tekeer gaan samen. Dus heb ik mijn camera erbij gehaald en ben gaan filmen...
 
 
Lees meer...   (2 reacties)
Vlak voor de vakantie heb ik een gloednieuwe digitale camera gekocht. De Panasonic Lumix DMC-TZ3. Een zeer veelzijdig maar wel lekker compact apparaatje dat prima in mijn jaszak past. Hij heeft maar liefst 10x optische zoom en je kunt er ook filmpjes mee maken.
De foto's van Rhodos zijn ook met deze camera gemaakt.
 
Na de vakantie heb ik een paar fraaie foto's van Thessa gemaakt:
 
 
Tijdens haar verblijf in de kennel heeft ze een schaafwondje aan d'r neus opgelopen... inmiddels is het daar een wit plekje geworden.
 
Gisteren had ik met Irma en Gabber afgesproken. Ook daar heb ik mooie foto's van Thessa gemaakt:
 
Wat heeft Gabber toch een leuk balletje!
 
Hoor ik daar Irma roepen?  Die heeft altijd van die lekkere brokjes bij zich, jammie!
 
Het lijkt trouwens net of Thessa gezwommen heeft. Maar dat doet ze nog steeds niet hoor. Ze gaat tot d'r buikharen het water in. Maar Gabber is een fanatieke zwemmer en als ze daarna dan samen door het gras dartelen, wordt Thessa net zo nat!
 
Tot slot nog een fraai filmpje van onze dartelende doggies:
 
Lees meer...   (4 reacties)
Ik krijg bij het invoeren van een publieke log bovenaan het invoervenster de melding "Bericht alleen voor bekenden". Na opslaan als concept en daarna Publiceer te kiezen komt het er volgens mij toch gewoon op als publieke log, dus heb ik verder geen probleem.
Dit berichtje mag na plaatsing weer verwijderd worden.
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl