drentjethessa.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Thessa fan 't Suydevelt


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
November 2005, Thessa mag naar huis!

Photobucket - Video and Image Hosting

 
THESSA
Geboren op 22 september 2005

9 maanden banner

Je bent bezoeker nr.Hit Counter
Hit Counter
 
 
 
 
Laat je huisdier gratis registreren op internet bij:!
 
 
Verhuisd!
We hebben een hele drukke tijd gehad de afgelopen dagen. Vorige week kregen we ineens te horen dat mijn vader, die sinds 1 november op een noodopvangkamertje in het verpleeghuis in Hilversum zit, zijn 'eigen' definitieve kamer kreeg en op vrijdag 11 januari intern moest verhuizen.
De donderdag ervoor ben ik met een oom, twee tantes, een vriendin van mijn moeder, haar huishoudster en natuurlijk mijn moeder zelf druk bezig geweest om de nieuwe flat van mijn moeder spic & span te krijgen vlak voor haar verhuizing op dinsdag de 15e. Zondag bij mijn moeder in hun 'oude' flat nog een dagje aan het inpakken/opruimen geweest en lampen afgehaald. Maandag een soort tussendoordagje gehad en dinsdag was de grote verhuizing van mijn moeder. Weer met een familie-/vriendenteam paraat gestaan en samen met de 5 mannen van het verhuisbedrijf is alles uitstekend verlopen. We hebben met zijn allen keihard gewerkt, al heel veel verhuisdozen uitgepakt, kasten in elkaar gezet, en 's avonds ter afsluiting zijn we met zijn 8-en uit eten geweest bij een wokrestaurant. Dat was even heerlijk ontspannen en natuurlijk lekker eten!
 
Maar jonge... jonge... wat is zoiets vermoeiend zeg! Het sjouwen is natuurlijk fysiek een zware klus, maar de hele toestand rond mijn vader put ons ook emotioneel behoorlijk uit. Hij heeft nu wel zijn eigen kamer, met wat meer eigen spullen waaronder het antieke bureau dat nog van zijn vader is geweest, maar hij is erg in de war, heel wantrouwend tegenover alles en iedereen en heeft het idee dat hij in een soort strafkamp zit... Zo zielig, je kunt hem proberen uit te leggen dat dit natuurlijk echt niet zo is en dat iedereen probeert hem zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke levensfase, maar hij is er rotsvast van overtuigd dat het één misleidende (haast criminele) bende is. Wat een ellende... Ik ben vrijdag geweest (samen met mijn moeder en 's middags met mijn jongste broer hebben we alle spulletjes verhuisd en het bureau geplaatst). Daarna ben ik maandag weer geweest omdat mama toen niet zelf kon komen omdat ze de laatste loodjes in de oude flat moest organiseren. Gisterenmiddag ben ik opnieuw bij hem langsgegaan om te vertellen dat mama vandaag (donderdag) zou langsgaan. Na de verhuizing op dinsdag had ze op woensdag nog erg veel te doen en moest ze ook veel thuisblijven voor bijv. de inloopmat bij de deur die nog gelegd moest worden, Erwin heeft gisteren alle lampen daar opgehangen en daar moest ze natuurlijk ook wat richting aan geven dus zij had geen kans om al bij papa langs te gaan. Ik heb gisteren gelijk een grote klok voor hem gekocht voor op zijn kamer. Hij heeft geen idee van tijd en omdat ze tussen de middag al warm eten denkt hij om een uur of 3 dat hij al bijna naar bed gaat... dan is de middag/avond nog lang! De klok moest nog worden opgehangen, maar als het goed is heeft een meneer die iedere dag bij zijn demente vrouw langsgaat dit vandaag voor elkaar kunnen krijgen.
 
Mijn vader vindt het heerlijk om je te zien als je op visite komt, maar eenmaal op zijn kamer waar je privé kan praten komt hij onmiddellijk met zijn complottheorie en dan is het zó zwaar om in alle redelijkheid te proberen uit te leggen dat wat hij ervaart, het gewone dagelijkse leven is waarbij mensen op de gangen met elkaar praten, nieuwe familieleden worden verwelkomd en dat soort zaken. Hij bevat het gewoon niet meer en omdat hij altijd als bankdirecteur 'op zijn hoede was' voor mensen met mindere bedoelingen, is dit nu een geheel eigen leven gaan leiden, maar dan wel totaal uit zijn verband gerukt. Mijn moeder is vandaag voor het eerst sinds haar verhuizing langs geweest en vond hem ook erg depressief en in de war... Moeilijk allemaal hoor.
 
Gelukkig is ze blij met haar eigen nieuwe flat waar stapje voor stapje alles een plekje krijgt zodat ze haar eigen 'thuis' kan creëren. Hierdoor krijgt ze ook eindelijk rust na al die jaren intensieve zorg toen papa nog thuis woonde. Wat heerlijk is is dat ze allebei nu op zo'n kwartiertje rijden wonen. Dan rijd je nog eens op en neer! Vanmiddag zijn Daniël en ik nog even twee uurtjes langsgeweest om haar computer weer aan de praat te krijgen. We missen nog één kabeltje, maar als het goed is kan ze daarna ook weer internetten. Dat gaan we morgen proberen voor elkaar te krijgen.
 
Ik heb al mijn cliënten vorige week gemaild dat ik een paar dagen compleet uit de running was, en inmiddels ligt er al weer wat werk te wachten. Dat is eigenlijk op dit moment gewoon ontspanning voor me, lekker achter de pc met een kopje koffie/thee en de radio zachtjes aan. Alleen maar concentreren en doorwerken voor een of twee uurtjes... zalig!
Ook van de wandelingen met Thessa geniet ik des te meer. Ik probeer iedere ochtend een uur op de hei te lopen en tussen de middag een uurtje naar het bos te gaan. Even een flinke dosis frisse lucht opsnuiven en mijn hoofd leegmaken. 's Middags gaan we vaak met Gabber het bos in, dan kan Thessa lekker ravotten en Irma en ik kunnen dat uurtje altijd binnen no-time helemaal vol kletsen over van alles en nog wat.
 
En vanavond had ik ineens zin om mijn hele hebben en houwen hier ook maar eens te spuien. Dat houdt jullie als lezers ook weer een half uurtje bezig, denk ik dan maar  hi hi hi! En ik kan mijn ei weer even kwijt en dat is ook goed.
 
Het is een heel verhaal, en ik heb er geen leuke plaatjes bij helaas, maar ik kan het nu voor vandaag van me afzetten, ga straks lekker even tv kijken en dan vroeg naar bed!
 
Groetjes voor iedereen,
Marleen

Reacties

de Blommies op 17-01-2008 23:15
Hoi Marleen,
Schrijf het maar lekker van je af hoor.....je punt-vriendinnetjes zijn een en al oor ;)
Het is toch wat he....je mam helemaal blij in haar mooie flat en je pap denkt dat hij in een strafkamp zit.....terwijl ze daar allemaal zo enorm hun best doen om het de mensen naar de zin te maken......
Heel moeilijk voor jullie,om man/pap dan iedere keer zo achter te laten.
Is het een goed idee als jullie paps een mp3 speler geven met zijn lievelings muziek erop (of muziek van vroeger) dat leidt hem dan misschien af?
Wat is het dan heerlijk he,om na zo'n vermoeiend bezoek lekker uit te waaien samen met Thessa.
Wij wensen jullie heel veel sterkte met paps enne.......wij willen mams ook het allerbeste wensen maar ook veel woonplezier in haar mooie flat.
Liefs van de Blommies en dikke knuffies van de harige monstertjes.
Marijke
Thessa op 18-01-2008 07:39
Hoi Marijke en de rest,
 
Weet je... mijn vader is niet meer in staat om zelf een mp3-speler te bedienen. Hij heeft een hele mooie flatscreen televisie op zijn kamer, maar hij kan hem niet aan of uitzetten, laat staan van programma veranderen. Hij wil graag een radio, die hebben we al lang geleden voor hem gekocht, een hele makkelijke met een makkelijke aan- en uitknop, maar ook daar zal hij zeer waarschijnlijk ook weer niets mee doen. Die had hij vroeger thuis op zijn eigen 'werkkamer', maar als mijn moeder hem niet voor hem aanzette gebeurde er niets met die radio.
We gaan hem wel weer neerzetten hoor, hij wil het graag. Het is voor hem al fijn als hij hem ziet staan... Dan zoeken we vast een fijne klassieke zender voor hem en misschien kunnen de zusters hem dan zo nu en dan eens voor hem aanzetten. Het blijft maar tobben...
Dank voor je reactie!
Groetjes,
Marleen
pbgvjoppe op 18-01-2008 22:03
Fijn weekend!
Gabber op 19-01-2008 16:28
Hee harde werkers. nu gelukkig weer tijd om uit te rusten. Ik zie dat jij bij de regel van beheer ook een nieuw item erbij hebt (Op zoek naar de waarheid deel II). Wat is dat voor ongein? Bij mij staat het er ook. Hoe krijg je dat er in hemelsnaam weer van af?
Nou tot loops...haha.
 
Irma en Gabber.
liefsuitklinthult op 03-02-2008 11:09
Hoi,
 
Meid wat een verhaal, dat is heel zwaar....dat kan ik me heel goed voorstellen !  Dan is het heerlijk om ff met je hond te kunnen uitwaaien.... ik wens je veel sterkte toe en van hier een warme groet en een dikke knuffel !!
Ik kom weer ff langs !
 
Angela
pbgvjoppe op 08-02-2008 20:59
pbgvjoppe op 14-02-2008 21:36
xxx Joppe
pbgvjoppe op 14-03-2008 22:42
Hoi Thessie!!!!!!!!
Ja...wat hebben wij een lieve dierenarts he...we boffen maar met Gerd!
Ik wens jou en je roedel een heeel fijn weekend!!
Groetjes van mijn baasjes,likjes van Fleurtje en een hi5 van mij,
Joppe
pbgvjoppe op 21-03-2008 22:40
en natuurlijk de groetjes van Wendy,Walter en Marijke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl