drentjethessa.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Thessa fan 't Suydevelt


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
November 2005, Thessa mag naar huis!

Photobucket - Video and Image Hosting

 
THESSA
Geboren op 22 september 2005

9 maanden banner

Je bent bezoeker nr.Hit Counter
Hit Counter
 
 
 
 
Laat je huisdier gratis registreren op internet bij:!
 
 
Eindelijk een update!
Hallo dierenvrienden,
 
Goh, wat heb ik hier lang niets meer geschreven zeg... Thessa wordt 22 september al weer 4 jaar!  Ze is mijn grote vriendin, ligt op dit moment ook weer naast mijn bureaustoel na een lekkere wandeling door 'Het Spieghel', een wijk waar je altijd kunt genieten van de prachtige huizen met dito tuinen, joekels van SUV's (minder interessant), en natuurlijk het enorm aantal bakfietsen in de tuinen. Jawel... hier wonen allemaal Gooise Vrouwen. Ik ben er natuurlijk ook eentje, maar ik ben gewoon import hoor, hi hi hi.
 
De zomervakantie hebben Erwin, Daniël en ik doorgebracht in Dwergte in Duitsland. We hadden daar een bungalow van Landal GreenParks en hebben erg genoten. Even kijken of ik nog weet hoe ik een link naar ons foto-album hier kan krijgen...
 
http://picasaweb.google.nl/ErMaDa1961/FAMSONCKVAKANTIE2009LANDALDWERGTERSANDDUITSLAND?authkey=Gv1sRgCOLSiOnjr6atKw&feat=email#

Tijdens deze vakantie heeft onze vriendin Ingrid heel goed voor Thessa gezorgd. Zij paste dit jaar al vaker eens een dagje of een weekendje op. Thessa voelt zich daar helemaal thuis en Ingrid geniet van zo'n vrolijke energieke gast in huis. Ze heeft Thessa geleerd om naast de scootmobiel te lopen/rennen, en kan zo lekker naar de hei waar we normaal gesproken met zijn allen dagelijks wandelen. Omdat Thessa heel sterk is en zo nu en dan een enorme ruk aan de lijn kan geven als ze ineens een konijntje ziet of een bananenschil ruikt, was dit voor Ingrid nog best gevaarlijk. Thessa is zó sterk dat ze de scootmobiel bijna ondersteboven trekt, en dat moeten we natuurlijk niet hebben! Dus heeft Ingrid een Halti voor haar gekocht en is daar gelijk mee gaan trainen. Met een halti om wordt de hond bij de neus genomen (letterlijk en figuurlijk eigenlijk ) en kan ze veel minder gewicht in de strijd gooien om te trekken of zomaar te rukken. Wij gebruiken de halti nu ook, al merk je dat Thessa zich er nog wel tegen verzet. Logisch... ze is het van ons niet gewend en probeert ons nu aan alle kanten uit maar daar stinken wij niet in. Bij Ingrid namelijk ging het na een paar dagen al prima. We negeren dus haar gefrutsel met d'r poten om hem uit te krijgen, en belonen als ze netjes zonder te trekken meeloopt. Als ze toch begint te trekken draaien we een rondje zodat ze weer achteraan loopt. Zo went ze vanzelf en het wandelt erg ontspannen.
 
's Morgens op de hei loopt Thessa uiteraard altijd lekker los, samen met Noortje, Catootje, Rascal, Sita, Petje, Bo, Tigger, Knut, Max, Keetje en nog veel meer honden die we meestal iedere dag wel even tegen komen. Ze is geweldig sociaal, is onderdanig wanneer nodig, maar haalt ook rustig de poten onder een stevige labrador vandaan bij een stevig robbertje stoeien. Vreemde gewoonte is het eten van boomschors. Ze heeft zo haar eigen 'snack' gelegenheden verspreid over de hei. Mochten er boswachters uit de omgeving meekijken op deze site... nee... er heerst geen enge schorsziekte, het is gewoon Thessa die haar ontbijt nog even overdoet !
 
Het vorige stukje ging erover dat Thessa weer op de bank wilde. Na de gouden tip dat je er aluminiumfolie op moet leggen is dit gelukkig weer helemaal over. We hebben inderdaad een half jaar lang twee lappen alu-folie op beide banken gelegd als we gingen slapen en/of buitenshuis waren. Het geknisper en gekraak is blijkbaar 'eng' genoeg om er vanaf te blijven.
Nu leggen we het er eigenlijk nooit meer op, en je vindt geen zand/haren op de bank dus het kwartje is gevallen!
 
Wat ook prima gaat is autorijden. Moesten we haar begin dit jaar nog zelf met kop en kont in de auto tillen, nu loopt ze los mee naar de auto, we doen de achterklep open en hoppa, ze springt vanzelf achterin. Dan duikt ze in elkaar als we de klep weer dichtdoen, alsof ze bang is ongelofelijk haar kop te stoten, maar dat gebeurt natuurlijk niet want we kijken echt wel even of ze ver genoeg achterin zit.
 
Nou, het was eigenlijk weer heel leuk om hier mijn verhaal weer eens te doen. In het begin van het opzetten van deze site ben je daar uren en uren mee bezig en wordt het een bijna dagelijkse gewoonte. Toch komt er op een gegeven moment de klad in en taal je er helemaal niet meer naar. Ook het bezoeken van forums is er bij mij al maanden uit. Waar het door komt? Geen idee... het nieuwe is er af denk ik.
Maar dit is natuurlijk wel mijn eigen site en ik ga me voornemen om hier toch weer vaker van alles te vertellen.
 
Straks gaan we naar mijn broer en schoonzus, haar oudste zoon wordt vandaag 18 jaar dus dat vraagt om een feessie!
 
Tot een volgende keer dus, en hopelijk is dat wat sneller dan de vorige keer, maar daar ben ik natuurlijk helemaal zelf verantwoordelijk voor, ha ha ha!
 
Groetjes van Marleen
 
 
Photobucket

Reacties

Kyra op 30-08-2009 19:43
Hallo Marleen,
Leuk om weer eens wat van je te lezen en ik ben ook erg blij om te lezen dat Thessa gelukkig toch op vakantie kon bij Ingrid.
Hier gaat alles prima zijn gangetje, onze verbouwing is helemaal klaar op een paar kleine afwerkdingetjes zoals watschilderwerk na.
Ik ben nog steeds erg druk met het forum, het wordt steeds drukker enin april hebben we onze eerste forumweekend i.s.m het duitse kleine munsterlander forum.We zitten al bijna helemaal vol geboekt dus dat word gezellig en leuk.
Wie heeft die mooie tekening van Thessa en Joris gemaakt ?
Ik zou het uiteraard erg leuk vinden wanneer jullie een keer op een zondag komen om de boel te bekijken en om te gaan wandelen.
Tot punts of forums.
Gr, Sonja
 
 
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl